ALGEMEEN

Wat betekent Spa nu eigenlijk en wat is het verschil tussen een Spa een Jacuzzi, Whirlpool, Bubbelbad of bijvoorbeeld een Hottub. Wel, er ís geen verschil. Dit zijn allen baden welke lekker verwarmd zijn tot ongeveer 38-39 graden Celcius en waar diverse stromingen van water, lucht, bellen en combinaties hiervan wordt doorgeleid.

Een jacuzzi, een woord wat we allemaal kennen is niets meer dan een handelsnaam.

De uitvinder van een luchtpomp voor bubbelbaden was Candido Jacuzzi. Deze man was samen met zijn broer op zoek om zijn jonge zoon verlichting te geven voor zijn reumatöide artritis. Het is hem gelukt! In 1956.

De hydrotherapie pomp kon in ieder bad geplaatst worden en zorgde voor een relaxte hydro therapeutische spa. Het was een idee dat zorgde voor een niche markt en de mogelijkheid voor Jacuzzi om een echte wereldberoemde merknaam te worden.

Later in 1968 bracht het familielid Roy Jacuzzi (derde generatie) de mobiele hydrotherapie pomp een stap verder. Roy Jacuzzi werkte al als tiener in het familiebedrijf en kreeg een passie voor design en bouwkunde. Vanuit die passie ontwikkelde hij de eerste geïntegreerde whirlpool, de ‘Roman’. In de jaren ’70 kwam een groter familiemodel op de markt met een ingebouwde verwarming en filters

Jacuzzi is dus een merknaam van whirlpools, die in de wij allen kennen en echter ook vaak als productnaam wordt gebruikt, net als Pampers, Kodak, Bic of Maggi…

De hydrotherapie in een whirlpool zorgt voor een algemene ontspanning van het lichaam. Vanzelfsprekend dat we zo graag allemaal aanschuiven voor een plekje in de spa. Het is goed voor de gezondheid, het werkt verwikkend en het geeft ons energie.

Natuurlijk door de heerlijke massage van het water met de luchtjets maar ook in de vorm van lichttherapie en heerlijke geurtjes. Natuurlijk kunt u uw spa ook laten voorzien van transducer-luidsprekers, het nieuwste op het gebied van geluid, zodat u uw favoriete muziek door het water heen kan beluisteren. Chillaxen dus…

De spa is niet alleen goed voor de gezondheid en ontspanning maar is ook een leuke manier om quality time door te brengen met de familie of met vrienden. Even de mobiele telefoon uit en gezellig praten over van alles terwijl het water en lucht hun werk doen.

Bij Spa Citroen staan spa’s opgesteld in allerlei vormen en maten opgesteld. Van klein tot groot. Ook hebben wij diverse zwemspa’s waar u heerlijk kunt zwemmen tegen de krachtige turbines.  Het leuke is,  u kunt ze gewoon komen proberen. Aan een lege kuip met prachtige jets in de buitenlucht ervaart u immers geen enkele beleving. Zo kunt u uzelf overtuigen van de spa die het beste bij u past. Come in and find out!