ONDERHOUD VAN UW SPA

Een spa die u aanschaft bij Spa Citroen heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Als u het hieronderstaande in acht neemt, kunt u jaren plezier beleven aan uw droomspa.

-De speciale filtercartridge kunt u het beste wekelijks reinigen op een vaste dag bijvoorbeeld elke zaterdag. Haal de filters uit uw bad en reinig deze met de tuinslang of onder de kraan. Stop deze filter vervolgens in een emmer met een reinigingsmiddel, wat u bij Spa Citroen kunt aanschaffen. Laat deze een nachtje weken en was vervolgens de filter weer schoon. Het is het makkelijkst om met twee filters te werken. Eén in de spa en één die gereinigd wordt. De filtercartridge kan door kalkaanslag verstopt raken waardoor het water niet goed meer kan circuleren. De filtercartridge dient elk half jaar vervangen te worden. U kunt deze gewoon bestellen op onze website.

-Het water in de spa dient u ongeveer om de drie maanden te verversen. Het is heel eenvoudig u draait de stop los, sluit eventueel een tuinslang aan ( al onze baden hebben een Gardena® aansluiting) en laat het bad leeglopen. U kunt natuurlijk ook van een dompelpompje gebruik maken die u bij de bouwmarkt koopt dan gaat het proces sneller.

-Zorg er voor dat u altijd het bad bedekt met de cover als u er geen gebruik van maakt. Het is niet nodig de besturingskast te openen. Als uw bad dit onderhoud vraagt, belt u ons dan voor een professionele aanpak. Wij staan voor u klaar.

-Om de binnenkant van uw spa te reinigen gebruikt u een gewone spons of vochtige zachte doek. Geen schuurmiddelen of andere bijtende schoonmaakmiddelen gebruiken.

-Uw cover kunt u gewoon reinigen met een tuinslang en vervolgens met een vochtig doekje afnemen. Wij hebben speciale reinigingsmiddelen in de showroom voor de covers alsmede voor het kabinet ( buitenkant ) van uw spa.

WINTERTIJD

Veel mensen gebruiken hun spa in de lente-en zomermaanden, maar een spa kunt u een heel jaar door gebruiken ook in de winter. Het is dan ook heerlijk om in uw spa bij 38/39 graden te bubbelen als er sneeuw ligt. Door de warmte van het spawater is de spa ook boven het water lekker comfortabel.

Wij raden het ten zeerste af om uw spa tijdens de winter watervrij te maken dit in verband met het bevriezen van de leidingen. Dit kan een kostbare grap worden. U kunt de verwarming in het bad immers op de winterstand zetten als u het bad niet tot 38/39 graden wenst te verwarmen.