ONDERHOUD VAN UW SPA

Een spa die u aanschaft bij Spa Citroen heeft nagenoeg geen onderhoud nodig. Als u het hieronderstaande in acht neemt, kunt u jaren plezier beleven aan uw droomspa.

-De speciale filtercartridge kunt u het beste wekelijks reinigen op een vaste dag bijvoorbeeld elke zaterdag. Haal de filters uit uw bad en reinig deze met de tuinslang of onder de kraan. Stop deze filter vervolgens in een emmer met een reinigingsmiddel, wat u bij Spa Citroen kunt aanschaffen. Laat deze een nachtje weken en was vervolgens de filter weer schoon. Het is het makkelijkst om met twee filters te werken. Eén in de spa en één die gereinigd wordt. De filtercartridge kan door kalkaanslag verstopt raken waardoor het water niet goed meer kan circuleren. De filtercartridge dient elk half jaar vervangen te worden. U kunt deze gewoon bestellen op onze website.

-Het water in de spa dient u ongeveer om de drie maanden te verversen. Het is heel eenvoudig u draait de stop los, sluit eventueel een tuinslang aan ( al onze baden hebben een Gardena® aansluiting) en laat het bad leeglopen. U kunt natuurlijk ook van een dompelpompje gebruik maken die u bij de bouwmarkt koopt dan gaat het proces sneller.

-Zorg er voor dat u altijd het bad bedekt met de cover als u er geen gebruik van maakt. Het is niet nodig de besturingskast te openen. Als uw bad dit onderhoud vraagt, belt u ons dan voor een professionele aanpak. Wij staan voor u klaar.

-Om de binnenkant van uw spa te reinigen gebruikt u een gewone spons of vochtige zachte doek. Geen schuurmiddelen of andere bijtende schoonmaakmiddelen gebruiken.

-Uw cover kunt u gewoon reinigen met een tuinslang en vervolgens met een vochtig doekje afnemen. Wij hebben speciale reinigingsmiddelen in de showroom voor de covers alsmede voor het kabinet ( buitenkant ) van uw spa.

-De Ozonator in uw spa produceert ozongas door middel van een UV-lamp. Als het ozongas geïnjecteerd wordt in het water van uw spa werkt het als een sterk en natuurlijk desinfecteer middel. Hierdoor worden alle bacteriën die op dat moment in het water aanwezig zijn gedood. Water dat met het ozongas is geïnjecteerd blijft veel langer fris en helder dan water dat is gedesinfecteerd met alleen chloor. Omdat alle spa’s van Spa Citroen gebruik maken van een ozonator, kunt u standaard wat minder chloor in het water doen. Dit betekent tevens dat uw water minder naar chloor zal ruiken en dat u minder snel last heeft van oogirritaties.

Ozongas komt op de volgende manier in uw Spa; in de ozonator zit een mengkamer, in deze mengkamer wordt zuurstof blootgesteld aan de UV Lamp met als gevolg dat het zuurstof wordt omgezet in ozongas. Aan de mengkamer is een luchtslang gemonteerd, die vervolgens is aangesloten op een waterjet. Het water dat door deze jet stroomt creëert een soort vacuüm en zuigt zodoende het ozongas vanuit de mengkamer het water in.

De ozonators beschikken over een binnenwerk dat +/- 9000 uur werkt. Na deze periode is het versleten en maakt de ozonator dus geen ozongas meer aan. Doordat ozongas wordt aangezogen via de mengkamer, blijven er ook “bubbeltjes” in het water zichtbaar als de ozonator geen ozongas meer aanmaakt. De ozonator gaat bij normaal gebruik ongeveer twee jaar mee. Deze moet u dus om de paar jaar vervangen. De kosten hiervan vallen erg mee.

WINTERTIJD

Veel mensen gebruiken hun spa in de lente-en zomermaanden, maar een spa kunt u een heel jaar door gebruiken ook in de winter. Het is dan ook heerlijk om in uw spa bij 38/39 graden te bubbelen als er sneeuw ligt. Door de warmte van het spawater is de spa ook boven het water lekker comfortabel.

Wij raden het ten zeerste af om uw spa tijdens de winter watervrij te maken dit in verband met het bevriezen van de leidingen. Dit kan een kostbare grap worden. U kunt de verwarming in het bad immers op de winterstand zetten als u het bad niet tot 38/39 graden wenst te verwarmen.